Ragbag Arabian Nights portemonee van gerecycled plastic

24,99

Deze portemonee is gemaakt van gerecycled plastic uit de straten van Delhi. Afmeting 12 x 8 x 2 cm

Beschrijving

De portemonnee is verkrijgbaar in verschillende kleurstijlen. Er zijn vakjes voor pasjes, brief- en kleingeld, en het materiaal is water resistent en sterk.

  • Materiaal: Gerecyclede plastic zakjes uit de straten van Delhi
  • Afmeting: 12 x 8 x 2 cm

Ragbags zijn upcycle, eerlijke, modieuze tassen en accessoires gemaakt op verschillende plekken in India. Ze worden gemaakt van gerecyclede plastic zakjes, grote theezakken en / of gerecycled katoen. Dat wordt verzameld, schoongemaakt en gefabriceerd tot nieuwe producten door ‘ragpicker

 

s’ in de buitenwijken van Delhi en Calcutta en in een dorpje in Tamil Nadu.

Ragbag’s zijn gemaakt van overgebleven materiaal, Hierbij wordt het concept ‘upcycling’ gebruikt: afval wordt her-gefabriceerd tot nieuwe producten met een hogere waarde.

Ragbag is een merk dat de tien principes van de World Fair Trade Organization (WFTO) volgt. Onze productiepartners zijn leden van het Fair Trade Forum India (FTF-India). We betalen een eerlijke prijs voor de ‘ragpickers’ en medewerkers, waardoor zij en hun familie kunnen leven met betere levensomstandigheden.

Het ontwerp van de tassen is gemaakt door getalenteerde Nederlandse ontwerpers, gestudeerd op de Rietveld academie en de Design academie.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ragbag Arabian Nights portemonee van gerecycled plastic” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *