Sophie de Giraf giftig?

Is Sophie de giraf giftig als het lijkt? Of valt het allemaal best mee en wordt er overdreven op gereageerd? Wij zochten het voor u uit en spraken hierover met de leverancier!

De waarheid over Sophie de Giraf

Op het internet zijn er diverse horrorverhalen te vinden dat Sophie de giraf giftig zou zijn. Ze zou zijn opgengesneden en ‘vol’ zitten met zwarte schimmel. Maar hoe zit dit nou precies? Is Sophie de giraf giftig? Of is er ook een andere kant van het verhaal? De verhalen over gevaarlijke Sophie komen voornamelijk uit Amerika en worden gepost op de bekende website Amazone.com.

Sophie de giraf in gebruik

Dat sophie de giraf giftig zou zijn zou vooral komen door de zwarte schimmelvorming binnenin. Maar hoe komt dat daar, en beter, hoe kun je het voorkomen? Sophie is voorzien van een gat aan de achterzijde, deze veroorzaakt het piepgeluid wat kinderen zo aan haar aantrekt. Als deze gevuld is met water kan er schimmelvorming plaatsvinden. Wij raden het dan ook af om sophie mee te nemen in bad, of onder de kraan te reinigen. Als je sophie gewoon reinigt met een vochtige doek en uit het bad laat is er dus eigenlijk niks aan de hand!

Maar is Sophie de giraf giftig ja of nee?

Sophie-de-giraffe-speelgoed
Grote versie van sophie de giraf, duurzame materialen, zonder BPA

Als je haar op de juiste manier reinigt, dus met een vochtige doek, en niet meeneemt in bad zou er dus vrij weinig aan de hand zijn. Vele moeders hebben arme sophie al voor niets kapotgesneden om in haar te kijken. Let er dus op dat er absoluut geen water in het piepgaatje terecht komt en er is eigenlijk niets aan de hand!

Van de leverancier

Quote:  “We raden aan om Sophie de Giraf schoon te maken met een vochtige doek. Het speelgoed mag niet worden ondergedompeld of afgespoeld om te voorkomen dat er water door het gaatje komt waardoor de binnenkant kan beschadigen.” Ook geeft het bedrijf in het statement aan de klachten zeer serieus te nemen en dat de veiligheid van kinderen en de tevredenheid van de ouders hun eerste prioriteit is.

Sophie de giraf kopen

Hebt u Sophie toch onthoofd en wilt u graag een nieuw exemplaar voor uw baby omdat er toch echt niks mis mee was? Bij ons kunt u Sophie de giraf gemakkelijk en snel bestellen! Heeft u toch liever rubberen speelgoed zónder piepgaatje? Ook dat hebben wij in ons assortiment zitten. Kijk voor meer informatie op ecolisjes.nl/speelgoed