aleppo zeep kopen

Natuurlijke zeep

Natuurlijke zeep is beter voor ons haar en ons lichaam, het is vrij van nare stofjes en daarnaast beter voor het mileu, kies bijvoorbeeld aleppo zeep voor je lichaam, of natuurlijke haarzepen.

Natuurlijke zeep vs. flacons met zeep

Mensen zijn gewend geraakt aan de plastic flacons uit de supermarkt of drogisterij, een heel gangpad met diverse flacons voor diverse soorten haar in de meest geweldige verpakkingen. Veel aantrekkelijker om te kopen dan een blok zeep, en handiger… Of misschien toch niet? Want veel van deze flacons bevatten nare stofjes die je eigenlijk liever niet op je huid smeert, ze geven er lastige namen aan zodat het lastig te ontcijferen is wat er nou precies in zit. Niet alleen is de verpakking slecht te recyclen, ook de shampoo is niet helemaal zo onschuldig, wist je bijvoorbeeld dat er in shampoo siliconen zitten zodat je haar lekker glad voelt?

Waarom natuurlijke zeep

Kiezen voor natuurlijke zeep heeft vele voordelen ten opzichte van de flacons, zo laten ze bijvoorbeeld geen plastic achter maar gaan ze gewoon ‘op’ waardoor er niets meer overblijft. Wist je dat je huid eigenlijk het grootse orgaan is wat je hebt? Door hier allerlei dingen op de smeren die niet natuurlijk zijn tast je eigenlijk de huid aan. Een mooi gezegde luidt dan ook: smeer niet op je huid wat je niet kunt eten. We eten tenslotte ook geen voedsel vol chemichalien die niet goed voor ons zijn. Kies bijvoorbeeld kokosolie als bodycreme, of cremes gemaakt van natuurlijke ingredienten, bijvoorbeeld deze fijne cremes van het Deense Urtekram, gemaakt van 100 procent natuurlijke ingredienten en niet getest op dieren.

Het gebruiken van natuurlijke zeep

Het is misschien weer even wennen om een blok zeep te gebruiken in plaats van de vloeibare variant, maar eigenlijk is het net zo simpel. Maak de zeep een beetje nat totdat deze schuimt, hiermee kun je je lichaam of haar inzepen. Laat de zeep na gebruik wel goed drogen op bijvoorbeeld een zeepbakje of plankje, het liefste een met gaatjes zodat er lucht onder de zeep kan komen en deze aan beide kanten goed droogt.