Natuurlijke gezichtsverzorging

Zodra je je erin gaat verdiepen merk je dat de reguliere verzorgingsproducten vol zitten met nare stofjes en vaak onleesbare etiketten hebben met onuitspreekbare ingredienten. Maar wat is dan wel goed en veilig om te gebruiken? In deze blog vertel ik je alles over natuurlijke gezichtsverzorging!

Fijne zepen voor natuurlijke gezichtsverzorging

Het is belangrijk om je huid goed te reinigen, zo blijven je porien mooi schoon en heb je minder kans op onzuiverheden. De zepen van het merk Werfzeep zijn hier perfect voor. Ze worden met de hand gemaakt van biologische ingredienten en bevatten geen nare stofjes. Kies bijvoorbeeld voor een haverscrub zeepje om dode huidcellen te verwijderen, of wat dacht je van een verzorgende zeep van honing? De andere Werfzepen zijn ook zeker een aanrader om eens te proberen!

Sponsen van natuurlijk materiaal voor een natuurlijke gezichtsverzorging

Wil je je gezicht graag meer reinigen dan water of zeep? Kijk dan eens naar sponsen van natuurlijk materiaal. Bijvoorbeeld de Konjac spons, gemaakt van de Konjacwortel. Deze wortel wordt vermalen tot meel,gemixt met water en gebakken tot spons. Ideaal voor reiniging, peeling en massage van de huid. Of wat dacht je van een echte natuurspons?  Deze worden op een duurzame manier onder water gekweekt en zijn ideaal voor de gevoelige huid. De spons voelt heerlijk zacht aan en kan het vuile water goed afvoeren door de natuurlijke openingen.

Natuurlijke gezichtsverzorging, wat is er nog meer mogelijk?

Wat bijvoorbeeld ook ideaal is zijn de natuurlijke make up pads. Hiermee verwijder je je make up in een handomdraai en de pads kunnen worden gewassen in de wasmachine. Zo is het niet eenmalig wegwerpproduct maar een mooie duurzame manier om je make up te verwijderen. Mocht je last hebben van een droge huid, dan raad ik je aan om het cacao blokje van Lamazuna eens te proberen, ideaal om de droge huid op een natuurlijke manier te hydrateren. Ook voor droge lipen zijn er natuurlijke lipbalm sticks van dr. Bronner.

Misschien ook interessant: mijn blog natuurlijke shampoo’s