cup voor menstruatie

Menstruatiecup review

Menstruatiecup review: Benieuwd naar persoonlijke ervaringen met een menstruatiecup? In deze blog deel ik mijn eigen ervaring met de Lamazuna cup, ik gebruik deze nu ongeveer een jaar. Hoe het bevalt lees je in deze blog!

Voordat ik met de menstruatiecup review begin even wat feiten vooraf:

Een menstruatiecup is meestal verkrijgbaar in twee maten, een kleine maat voor vrouwen onder de 30 jaar die nog niet vaginaal zijn bevallen, en een grote cup voor vrouwen boven de 30 jaar of voor vrouwen die wel vaginaal zijn bevallen. Een vrouw van 25 jaar die een vaginale bevalling heeft gehad heeft dus de grootste maat cup nodig. Kies je toch voor een kleinere maat dan kan deze gaan doorlekken en dat is natuurlijk niet fijn.

Dan nu, mijn persoonlijke ervaring voor de menstruatiecup review

Zelf gebruik ik deze cup nu ongeveer een jaar, en eigenlijk ben ik er dik tevreden over. Ik lek veel minder door dan met tampons en ook ben je minder bezig met het ongesteld zijn, dit komt omdat je de cup in tegenstelling tot tampons niet voelt zitten. Ook hoef je de cup maar 2 keer per dag te legen op lichte dagen en 3 keer per dag op de heftige dagen, dit in tegenstelling tot tampons en maandverband waarbij dit veel vaker moet. Daarnaast vind ik het een prettig idee dat ik door het gebruik van de cup veel minder afval maak dan waneer ik zou kiezen voor tampons of maandverband.

Menstruatiecup review, wat zijn verder de voordelen

Wat ik verder een groot voordeel van de cup vindt is dat deze vrij is van nare stoffen, een tampon bijvoorbeeld is van chemisch gebleekt katoen, eigenlijk helemaal niet fijn om in je lichaam te hebben. Een cup is gemaakt van medische siliconen waardoor ze veilig gebruikt kunnen worden, daarnaast zijn ze vrij van ftalaat, latex en zijn ze 100 procent hypoallergeen. Daarnaast is een cup veel goedkoper, het is een eenmalige aanschaf terwijl je wel steeds een nieuw doosje tampons of verpakking maandverband moet halen.