menstruatiecup kopen

Menstruatiecup kopen

Een menstruatiecup kopen lastig? Niet met deze handige tips! Het is misschien even wennen in het begin maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt wil je niet meer anders!

Menstruatiecup kopen

Voordat je een menstruatiecup gaat kopen zijn er een aantal dingen die je moet weten, er zijn bijvoorbeeld diverse soorten maten en ook per merk kan de dikte en soepelheid van de cup verschillen. Over het algemeen zijn er twee soorten cups verkrijgbaar, een kleine maat en een grote maat. Maar wanneer gebruik je nou een kleine en wanneer de grotere cup?

Welke maat menstruatiecup kopen?

De cups zijn verkrijgbaar in twee maten, maar hoe zit dat nou? De kleine maat cup is geschikt voor vrouwen onder de 30 die niet vaginaal zijn bevallen, de grotere maat cup is voor vrouwen boven de 30 of die vaginaal bevallen zijn. Een voorbeeld: een vrouw die 25 jaar is en vaginaal is bevallen gebruikt dus de grootste maat cup. Als je namelijk voor de kleinere kiest heb je kans dat deze gaat lekken en dat is natuurlijk niet handig.

Maar waar kun je een menstruatiecup kopen ?

Menstruatiecups worden veelal verkocht bij duurzame webwinkels die meerdere producten verkopen om bijvoorbeeld afvalvrij te leven. Fijne menstuatiecups zijn bijvoorbeeld de menstruatiecups van Lamazuna. Deze zijn fijn soepel en worden gemaakt van medische siliconen, zo weet je zeker dat deze veilig in gebruik is. De cup is verder vrij van latex, ftalaat en bleekmiddel, eigenlijk een gezonde keuze en het scheelt ook nog eens erg veel afval.

Ik wil een menstruatiecup kopen, maar wat zijn de ervaringen?

Zelf gebruik ik de menstruatiecup nu een jaar naar volle tevredenheid. Het is in het begin wel even oefenen met het inbrengen maar zodra je dat onder de knie hebt is het eigenlijk heel simpel. Op heftige dagen gebruik ik de cup ik combinatie met een wasbaar inlegkruisje en leeg ik deze ongeveer 3 keer per dag, op lichte dagen 2 keer. Hierdoor ben je veel minder bezig met het ongesteld zijn dan wanneer je bijvoorbeeld tampons gebruikt. Ook het doorlekken is veel minder waardoor je veel zelfverzekerder bent in deze dagen.