Luierinfo

Op zoek naar luierinfo?Wij helpen je graag een eindje op weg! Of je nu kiest voor wasbare luiers of wegwerpluiers, het is belangrijk om te kijken wat er bij je past. Zo is de wasbare variant natuurlijk een stuk beter voor het milieu, je hebt immers maar ca.24 stuks nodig vanaf baby tot aan de zindelijkheid. Maar wegwerp is misschien weer wat gemakkelijker qua verschonen. we zetten even alles op een rijtje:

Wegwerpluiers vs wasbaar, de kosten:

Wat je ook kiest, wegwerp of wasbaar, luiers zijn duur! Als we van een gemiddelde luierperiode uitgaan van 3 jaar en 2 maanden dan kosten wegwerpluiers gemiddeld € 1310,- euro en wasbare luiers ongeveer €800,-. Bij een tweede of meerdere kindjes ben je met wasbare luiers nog goedkoper uit omdat je de luiers al hebt. Uiteraard is dit maar een indicatie, wasbare luiers kun je ook tweedehands kopen, en wegwerpluiers hebben soms ook scherpe aanbiedingen.

Luierinfo over het milieu en de belasting ervan

Dat wergwerpluiers niet goed zijn voor de aarde weet je stiekem vast al. Als je ongeveer 5 luiers per dag gebruikt heb je elke maand zo’n 22 kilo restafval. Wasbare luiers zijn een grote aanschaf in een keer maar belasten het milieu een stuk minder omdat ze jarenlang meegaan. Daarnaast worden wasbare luiers duurzaam geproduceerd en bevatten ze geen nare stofjes.

Luierinfo: welke wasbare luiers lijken het meeste op wegwerpluiers

Mocht je overstag zijn gegaan en kiezen voor wasbaar luieren (jeej!) maar wil je het allemaal wel zo gemakkelijk mogelijk? Kies dan voor all-in-one luiers. Deze werken eigenlijk hetzelfde als wegwerpluiers behalve dat je ze was in plaats van weggooid. Dus geen losse stukjes die er nog in moeten, maar gewoon aantrekken en klaar! Wel is het handig om inlegvellen te gaan gebruiken als de ontlasting van je kleinje een vaste vorm aanneemt. Ook kan het handig zijn om een wetbag te gebruiken voor als je onderweg moet verschonen