een hevea verkooppunten vinden

Over het duurzame merk Hevea

De Spenen van hevea zijn misschien wel het bekendste product wat ze verkopen, maar wie heeft het mooie bedrijf eigenlijk opgericht? en wat heeft haar gemotiveerd om deze stap te nemen?

Hevea, over de oprichtster

De oprichtster Terese Hoffeldt was zwanger op het moment dat ze Hevea oprichtte. Tijdens haar zwangerschap ontdekte ze dat bijvoorbeeld badspeelgoed veel giftige stoffen bevat die je liever niet aan je kinderen geeft. Ze besloot dat er iets veranderen  moest en startte met een bedrijf dat veilige producten maakt voor baby’s en kinderen .Tegenwoordig produceren ze onder andere spenen, speelgoed en bijvoorbeeld bijtspeelgoed.

Duurzaamheid en Hevea

Het rubber dat ze gebruiken voor hun producten komt van de gelijknamige boom Hevea Brasiliensis. Hierdoor zijn de producten die ze maken 100 procent natuurlijk en kan uw kindje het veilig in de mond stoppen. Ook kan natuurrubber gemakkelijk afgebroken worden door micro-organismen waardoor het een milieubewuste keuze is. Ook het verpakkingsmateriaal is duurzaam, het is veelal gemaakt van gerecycled karton met soja inkt waardoor het weinig belastbaar is voor de natuur.

Hergebruik bij Hevea

Bij Hevea vinden ze het erg belangrijk om dingen opnieuw te gebruiken, dit is natuurlijk goed voor de natuur. Zo gebruiken ze resten van verpakkingen voor bijvoorbeeld kaarten, geheugenkaarten en visitekaartjes. Ook zijn ze erg bezig met het recyclen van afval op het kantoor, van papier tot keukenafval.

Hevea en een beter wereld

Hevea probeert samen met alle werknemers om een positieve bijdrage te leveren aan het verminderen van milieuschade, het hergebruiken van producten en het recyclen van afval.  Ze willen graag een duurzaam bedrijf zijn dat de wereld weer een stukje mooier maakt, en dat is natuurlijk een prachtig streven!