Greentoys kinderkookset

Green Toys

De producten van Green Toys zijn een duurzame keuze, ze zijn gemaakt van 100 procent gerecyclede melkflessen en vrij van giftige stoffen als BPA, PVC en ftalaten. Veilig dus om mee te spelen, en dat ook nog eens in een duurzame verpakking! Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere brandweerwagen, of een schattig serviesje om lekker mee te spelen?

Over Green Toys

Green Toys is een Amerikaans bedrijf dat leuke voertuigen en ander speelgoed maakt van gerecycled plastic. Het bedrijf zit in Californië, een staat die er in Amerika die om bekend staat strenge veiligheids- en milieuwetten te hebben. Het speelgoed van Green Toys overtreft de Amerikaanse en internationale normen voor ftalaten en BPA. Bij Green Toys zeggen ze: Bij ons is het elke dag de dag van de aarde!

Het proces bij Green Toys

Het plastic voor het speelgoed komt voornamelijk van melkflessen, maar bijvoorbeeld ook van Yoghurtbekers. Het plastic wordt verzameld door afvalbeheerders, daarna wordt het schoongemaakt en versnipperd. Om het te kleuren wordt er gebruik gemaakt van voedselveilige minerale kleuren. Zo blijft het speelgoed veilig voor kinderen! In dit leuke filmpje kun je zien hoe een melkfles een vrachtauto wordt.

De producten van Green Toys

De producten van Green Toys laten zien dat recycling kan worden gebruikt om iets leuks te produceren, bijvoorbeeld speelgoed. Het speelgoed is het levende bewijs dat bijvoorbeeld melkflessen of andere soorten plastic uiteindelijk terug kunnen keren in de speelkamer. Dit laat kinderen zien dat het helpt om afval te scheiden en dat het ook daarwerkelijk gerecycled wordt!

Green Toys producten kopen

Bent u nieuwsgierig geworden naar het gerecyclede speelgoed? Bij Ecolisjes.nl vindt u een divers assortiment voertuigen en andere producten van dit toffe Amerikaanse merk. Denk bijvoorbeeld aan een stoere brandweerwagen, of wat dacht u van een spannend avontuur met een duikboot? Het complete overzicht gerecycled speelgoed vind u hier.

Green toys in het kort

De producten van Greentoys worden gemaakt in Amerika en bestaan uit 100% gerecycled materiaal. Met hun producten laten ze zien dat recycling kan worden gebruikt om iets leuks te produceren. Het speelgoed van Greentoys is het levende bewijs dat melkflessen eenvoudig terug kunnen keren als speelgoed. Al het plastic wordt verzameld en schoongemaakt, versnipperd in vlokken en bewerkt met voeldselveilige minerale kleuren.