Ecolunchbox bord

Duurzame producten

Duurzame producten zijn hip! En dat is natuurlijk niet voor niks, ze sparen het mileu, zijn beter voor je gezondheid en vaak maar iets duurder dan de gewone alternatieven. Ook benieuwd welke producten bij jou passen én duurzaam zijn? kijk dan snel verder

Duurzame producten, wat is er allemaal mogelijk?

Het leuke van duurzame producten is dat je het zo extreem kunt maken als je zelf wilt. Ben je net nieuw in de wereld van de duurzame producten dan kan je nogal worden overvallen door de keuzes die er te maken zijn. Voor de mensen die al wat meer bekent zijn met duurzame producten valt er eigenlijk ook nog veel nieuws te leren. Zelf ben ik al een aantal jaren bezig om mijn afval te verminderen, en dat lukt eigenlijk vrij goed. Ik ben begonnen met het kopen van een duurzame drinkfles, de dopper, waardoor ik geen voorverpakte plastic flesjes in de supermarkt meer nodig had. Ook let ik erop dat de groente in de supermarkt niet verpakt is in plastic en neem ik ze mee in eigen groente en fruittasjes. Wist je dat er ook veel winst te behalen valt op je verzorgingsproducten?

Verzorging, de duurzame producten

Wat voor de een nog te extreem is, kan voor de ander niet ver genoeg gaan qua duurzame producten, hierbij een overzicht met diverse duurzame verzorgingsproducten, vrij van nare stoffen en niet getest op dieren:

  • Shampooblokken, dit is een duurzaam alternatief voor alle plastic flacons die er gebruikt worden, wist je dat het meeste wat hierin zit gewoon water is?
  • Wasbare make-up pads, een vrouw gooit per jaar gemakkelijk 10 kilo aan make up pads weg, en dat is natuurlijk zonde. Deze wasbare variant kan eenvoudig in een waszakje worden gestop en gewassen worden in de wasmachine
  • Een deo blok, dit is een fijn geuren blokje wat je licht vochtig maakt en over je oksels heen wrijft, vrij van nare stoffen en laat behalve het kartonnen doosje geen afval achter.
  • Sponsen van natuurlijk materiaal, denk bijvoorbeeld aan de natuurspons, of een spons gemaakt van konjacwortel.
  • Menstruatiecups. Wist je dat een vrouw 800 kilo aan menstruatie producten gebruikt in haar leven? dat is  veel!
  • Tandpasta op een stokje, deze gaat twee keer zo lang mee als een tube, en laat behalve het houten stokje geen afval achter.

Hoe zit het met duurzame producten voor kinderen?

Duurzame kinderproducten zijn bijvoorbeeld het speelgoed van het merk Greentoys. Bij Greentoys maken ze het speelgoed namelijk van gerecyclede melkpakken, dat bespaard grondstoffen en ziet er ook nog een geweldig uit. Daarnaast is houten speelgoed natuurlijk ideaal voor kinderen, het is stevig en eigenlijk onverwoestbaar. Voor kleinere kinderen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor speelgoed van 100 procent natuurrubber, dit voelt heerlijk zacht aan en kan gemakkelijk worden afgebroken in het milieu als het versleten is. Geeft u nog borstvoeding? Borstvoedingskettingen zijn ideaal om uw kindje te vermaken onder het voeden, gemaakt van fijne natuurlijke materialen.

Tot slot, duurzame producten voor onderweg

Ook als u naar uw werk reist of onderweg naar een vakantiebestemming kunt u kiezen voor duurzame producten, vervang plastic boterhamzakjes bijvoorbeeld eens door een stevige broodtrommel. Ook drinken voor onderweg hoeft niet in drinkpakjes te zitten of plastic waterflesjes, kies bijvoorbeeld voor een stoere RVS drinkfles, verkrijgbaar in diverse maten. Voor de allerkleinte hebben we herbruikbare knijpzakjes, ideaal voor een fruithapje!