Duurzame producten voorbeelden

Duurzame producten voorbeelden zijn er gemakkelijk te  vinden, maar waar begin je in vredesnaam mee? en waar zijn de juiste producten te koop? in deze blog geef ik je de antwoorden!

Duurzame producten voorbeelden, waar kun je mee beginnen?

Om te beginnen met duurzame producten moet je weten dat bewust wording de eerste stap is. Kijk bijvoorbeeld eens om je heen, hoort er plastic om het fruit heen, of kan het ook zonder en hoe dan? Kies bijvoorbeeld voor groente en fruitnetjes die je zelf meebrengt in plaats van de plastic varianten die de winkel aanbiedt. Deze scheuren snel kapot en zijn voor eenmalig gebruik. Een kleine eerste stap, maar wel een mooie die veel plastic bespaard. Ook kun je bijvoorbeeld een duurzame drinkfles aanschaffen zodat je altijd en overal wat te drinken hebt en niet meer afhankelijk bent van de wegwerpvariant die de supermarkt aanbiedt.

Duurzame producten voorbeelden voor thuis

Ook thuis kun je grote stappen maken in het kiezen voor duurzame producten die minder afval opleveren. Kies bijvoorbeeld voor make-up pads die gewoon in de wasmachine gaan in plaats van de wegwerpvariant, gemakkelijk te reinigen en gaan ontzettend lang mee. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor blokken zeep als shampoo, deze zijn er net als de flacons gewoon voor de diverse soorten haar, normaal, droog en vet. Het verschil is dat ze veel langer mee gaan (net zo lang als twee flacons ongeveer!) en behalve het kartonnetje geen afval achter laten. Bekijk je tandpasta eens, is het nodig dat deze in een plastic tube verpakt zit, of kan het ook zonder? Bekijk bijvoorbeeld eens een tandpasta op een stokje, dit is een harde tandpast waar je je tandenborstel overheen wrijft tot het schuimt en werkt verder eigenlijk zoals de reguliere variant.

Onderweg, welke duurzame producten voorbeelden zijn daar voor?

Hoe verpak jij je boterhammetjes als je onderweg gaat? gewoon in een plastic boterhamzakje? dat kan natuurlijk duurzamer! Kies bijvoorbeeld voor een fijne stevige broodtrommel van RVS, niet alleen gaat deze veel langer mee dan een boterhamzakje, je broodjes worden ook nog eens niet geplet. Ook drinken kun je voor onderweg gewoon zelf meenemen dankij een handige drinkfles, zo kun je tegenwoordig overal zelf je water tappen.