duurzaam product

Duurzame producten voorbeelden

In deze blog geef ik een aantal mooie duurzame producten voorbeelden, je kan zo ver hierin gaan als je zelf fijn vind. Zelf gebruik ik al een aantal jaar duurzame producten en ook ik leer nog iedere keer nieuwe dingetjes kennen.

Duurzame producten voorbeelden, een opsomming in diverse categorieen

Deze lijst heb ik geprobeerd zo overzichtelijk mogelijk te maken. Op deze manier kun je handig zien welk product je nog kan vervangen en wat de duurzame vervanger van dit product is. Heb je vragen over een of meerdere producten, stel ze gerust!

 Duurzame producten voorbeelden: Baby’s en kinderen

Onderweg naar het werk of naar school duurzame producten voorbeelden

Verzorging van jezelf en je kinderen, duurzame producten voorbeelden

Duurzame producten voorbeelden uit de praktijk

Zelf gebruik ik natuurlijk ook duurzame producten, niet alleen omdat dit beter is voor jezelf, maar ook veel beter voor het milieu. Zo gebruik ik al een hele poos wasbare make-up pads, je merkt ze eigenlijk niet in de was. Wel moet je ze goed in een waszakje doen anders verdwijnen ze tussen het rubber van je wasmachine. Ook de menstruatiecup gebruik ik nu een jaar naar volle tevredenheid. Eigenlijk is het veel hygienischer om iets te gebruiken wat je uit kan koken dan chemisch gebleekt katoen. Daarnaast ben ik me minder bewust van mijn maandelijkse periode omdat je een cup veel minder vaak leegt dan dat je bijvoorbeeld een tampon vervangt. Meer lezen over hoe duurzaam wij zijn? Lees dan mijn blog: Hoe bewust zijn we eigenlijk bij Ecolisjes?