duurzaam product

Duurzaam product

Een duurzaam product nodig maar heb je geen idee waar je ze zoeken moet in deze wereld vol plastic? In mijn blog laat ik je zien wat er allemaal mogelijk is met duurzame producten en dat je zo ver kunt gaan als je zelf leuk vindt, alles is goed.

Welke gewone producten kan ik vervangen voor een duurzaam producten

Als je net kennis hebt gemaakt met duurzaam producten is het lastig om te kiezen waar je begint met je producten te verduurzamen. Laat ik daarmee beginnen: Iedere bewustwording dat een product eigenlijk niet zo goed is als gedacht is er één. Begin klein en kijk welke producten er bij je passen. Kies bijvoorbeeld voor een stevige broodbak of lunchbox van RVS in plaats van plastic, en gebruik herbruikbare producten in plaats van de wegwerp variant. Kies bijvoorbeeld voor wasbare boterhamzakjes in plaats van een zakje die je iedere keer weggooit.

Een overzicht van duurzaam product in diverse categorieen

We hebben net al een aantal dingen benoemd die anders kunnen qua lunches, maar wist je dat er nog veel meer dingen zijn die gemakkelijk vervangen kunnen worden door een veel beter alternatief? Ik geef je een duidelijke opsomming inclusief handige link naar de juiste producten!

Baby’s en kinderen

Onderweg naar het werk of naar school

Verzorging van jezelf en je kinderen

Kiezen voor een duurzaam product, waarom eigenlijk?

Waarom zou je kiezen voor een duurzaam product als er zoveel goedkopere alternatieven verkrijgbaar zijn? Het is toch maar een druppel op de gloeiende plaat. Dit zijn de dingen die ik persoonlijk vaak te horen krijg. Allereerst zitten er in duurzame producten geen schadelijke stofjes, denk hierbij aan weekmakers, PVC en andere narigheden. Ik betaal persoonlijk liever iets meer voor een product dat geen nare stofjes bevat. Ook wordt er bij de productie van duurzame producten veel meer rekening gehouden met het mileu, zo wordt er goed gekeken welke impact de productie hierop heeft.

En dat van die druppel op de gloeiende plaat? Ik ben van mening dat alle kleine beetjes helpen, al zie je misschien niet direct resultaat. Als je het niet probeert weet je zeker dat het niet lukt.