Duurzaam leven

Vaak heb je er wel eens over gehoord of gelezen, maar wat is het nou precies dat duurzame leven, en hoe pak je het aan? In deze persoonlijke blog neem ik je me op avontuur, en vertel ik je mijn persoonlijke ervaringen.

Wat is duurzaam leven?

Duurzaam leven betekent voor mij dat je producten koop die beter zijn voor het milieu. Dit is misschien een beetje een brede betekenis van het woord, maar wel precies wat het is voor mij. Denk bijvoorbeeld aan producten die iets duurder zijn dan de gewone producten, maar wel veel langer mee gaan waardoor er weer grondstoffen gespaard worden. Wat bijvoorbeeld ook duurzaam leven is, is het bewust kiezen van producten met weinig tot geen afval, kies bijvoorbeeld eens voor een shampooblok van zeep in plaats van de vloeibare variant in een plastic flacon, het begint allemaal met bewustwording, wie ben ik ,wat wil ik en wat is haalbaar voor mij.

Duurzaam leven in de praktijk

In de praktijk betekent dat voor mij dat ik bijvoorbeeld anders om ga met mijn verzorgingsproducten, ik koop bijvoorbeeld geen tandpasta meer in een tube, maar tandpasta op een stokje .Even wennen misschien ,maar deze gaat twee keer zo lang mee als een tube, en aan het eind houdt je geen plastic over. Zo was ik mijn haar ook al een hele poos niet meer met shampoo in flacons, wist je dat het meeste wat daarin zit gewoon water is? Bij ons thuis wassen we ons haar en lichaam met aleppo zeep. Deze is vrij van plastic en gemaakt van natuurlijk materiaal, beter voor het mileu en beter voor jezelf. Daarnaast kopen wij duurzame kleding, Miss green voor vrouwen, en Armed angels voor mijn man.

Betekent duurzaam leven eigenlijk niet duur leven?

Al met al vind ik dat best meevallen, doordat je de keuzes bewuster maakt en kiest voor beter kwaliteit gaan de producten langer mee dan de gangbare producten die er te koop zijn. Daarnaast zijn deze producten vrij van nare stofjes en worden ze niet getest op dieren, wat voor mij ook erg belangrijk is. Omdat we ook zoveel mogelijk ons plastic afval willen verminden halen we of dingen in bulk verpakking bij de toko, of los in eigen meegenomen zakjes en bakjes op de markt.

Duurzaam leven, een eigen webshop

Omdat ik zelf erg enthousiast wordt van het vertellen over duurzaam leven, en de producten die daarbij horen ben ik in 2017 gestart met een eigen webshop vol prachtige spulletjes en merken die wij veelal zelf ook gebruiken. Zo kan ik mensen van passend advies voorzien en nog meer mensen blij maken met fijne duurzame producten. Bekijk ons hele assortiment op www.ecolisjes.nl