draagzak ecolisjes.nl

Draagzak baby

Een draagzak  baby is ideaal om je kleine overal mee naar toe te nemen, niet alleen wordt je kindje rustiger van huid op huid contact, ook bijvoorbeeld wandelen in de bossen is veel gemakkelijker dan met een wagen.

Waar moet je altijd op letten bij een draagzak baby?

Als je een draagzak wilt gebruiken zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. De belangrijkste is eigelijk wel de houding in de draagzak. Een goede draagzak is ergonomisch gevormd, dit betekend dat je kindje in de M houding zit en ondersteund wordt tot ongeveer in de knieholtes. Daarnaast is het belangrijk dat je kindje niet andersom in de draagzak kan. Dat wil zeggen met de rug tegen jouw buik aan, deze houding is niet alleen slecht voor het ruggetje omdat het de natuurlijke bolling niet kan aannemen, maar je kindje ontvangt zo ook nog eens veel te veel prikkels.

Andere tips voor een draagzak baby

Wat verder een goed is om naar te kijken zijn de keurmerken. van het katoen, is het veilig geverfd? Kinderen sabbelen namelijk graag op dragers en je wilt natuurlijk niet dat het dan met nare stofjes geverfd is. Er zijn vele merken draagzakken op de markt, laat je goed informeren en kijk of je verschillende dragers kunt uitproberen. Wat voor de ene werkt hoeft voor jou niet fijn te zitten. Het grote voordeel van een draagzak is dat je deze eenvoudig om klikt, ook is het sneller dan bijvoorbeeld een doek.

Een draagzak baby kopen

Weet je al precies welke drager je wilt hebben en heb je goed gekeken of deze ergonomisch gevormd is? Dan kun je de drager gaan aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat het enige oefening zal kosten om de drager fijn af te stellen op jou en je kindje, en gun je zelf ook de tijd daarvoor. Met een drager kun je veel gemakkelijker overal komen dan met een kinderwagen, zo is een bos of standwandeling ineens niet zo lastig meer!

De draagzak baby in gebruik

Als je een drager gebruikt dan kan deze natuurlijk een keer vies worden, gelukkig mogen de meeste draagzakken gewoon worden gewassen op 30 graden in de machine. Let er wel op dat je ze NIET in de droger stopt, hier kunnen ze minder goed tegen. Check altijd voor gebruik of alle kliksystemen nog werken naar behoren en of er niet per ongeluk eentje gebreken vertoont. De drager kan dan minder veilig zijn om te gebruiken.