draagdoeken lennylamb

Draagdoek kopen

Draagdoek kopen maar heb je geen idee waar je allemaal op moet letten of wil je gewoon wat meer informatie? In mijn blog lees je alles over de diverse soorten draagdoeken en wat de maten precies inhouden.

Draagdoek kopen, waar moet ik op letten

Voordat je een draagdoek gaat kopen is het belangrijk om te weten wat voor soort draagdoek je wilt. Wil je bijvoorbeeld een rekbare draagdoek die vanaf de geboorte te gebruiken is, niet vaak hoeft te knopen maar minder lang meegaat, of wil je liever een geweven draagdoek die ook vanaf de geboorte gebruikt kan worden, iedere keer opnieuw geknoopt wordt maar veel langer mee gaat? Een ander verschil is dat geweven draagdoeken verkrijgbaar zijn in prachtige kleuren en patronen terwijl rekbare toch vaak egaal zijn. Het is net wat je mooi vindt en voor jou het meest praktisch is.

Een geweven draagdoek kopen

De geweven draagdoek komt in diverse maten ,ze zijn verkrijgbaar vanaf maat 2 tot maat 8. Iedere maat staat voor een bepaalde lengte van de doek. De ene knoopt liever met korte doekjes zodat je niet zoveel stof hoeft mee te nemen, terwijl een beginner meer baat heeft bij een maat 6. Hiermee kun je alle basisknopen voor newborns maken en er is genoeg stof om alles fijn af te knopen. De lengte van een maat 6 is ongeveer 4,60 meter, dit kan wel per merk verschillen maar nooit zo erg veel.

Een rekbare draagdoek kopen

Rekbare draagdoeken zijn meestal 4,60 meter lang en worden veel minder vaak geknoopt dan geweven doeken. Dit komt doordat je een buideltje maakt voor je baby die door de rek in de doek gemakkelijk weer in model kan worden gebracht als je kindje er weer in moet. Ook voelen deze doeken heerlijk zacht aan en voelen ze aan als een tweede huid. Deze doeken zijn echter niet geschikt om mee rug te dragen, al wordt het soms wel geadviseerd.De doeken zijn hier niet stevig genoeg voor door de rek waardoor je kindje eruit kan vallen, dat is natuurlijk hartstikke onveilig.