cup voor menstruatie

Cup voor menstruatie

Een cup voor menstruatie raar. of misschien eigenlijk wel heel logsich. Want een tampon bijvoorbeeld absobeert niet alleen het bloed, maar ook al het andere vocht waardoor ze eigenlijk nooit echt fijn zitten. Daarnaast zijn ze gemaakt van gebleekt katoen vol chemische middelen. Wat zijn verder de voordelen van een cup? Je leest het in mijn blog!

Cup voor menstruatie, waarom zou je het doen?

De grote voordelen van een cup zijn onder andere dat ze vrij zijn van nare stoffen. Ze worden gemaakt van medische siliconen waardoor ze veilig in het lichaam gebruikt kunnen worden. Daarnaast is de kans op doorlekken veel kleiner dan bijvoorbeeld bij een tampon, dit komt omdat de cup zichzelf vacuum trekt waardoor er al het bloed keurig opgevangen wordt. Daarnaast hoef je een cup maar twee a drie keer per dag te legen terwijl je een tampon of maanverband veel vaker moet vervangen.

Waar is een cup voor menstruatie te koop?

Deze cups worden vaak aangeboden bij webshops vol duurzame artikelen die vaak ook andere fijne producten verkopen van natuurlijke materialen. Er zijn twee maten cups verkrijgbaar, een kleine maat voor vrouwen die nog niet zijn bevallen en onder de 30 zijn, en een grote cup voor vrouwen die vaginaal zijn bevallen óf ouder zijn dan 30. Een vrouw van 25 die dus vaginaal bevallen is heeft de grootste maat cup nodig

Hoe breng je de cup menstruatie eigenlijk in?

De cup is op diverse manieren in te brengen, en elke manier is eigenlijk goed. Het belangrijkste is dat de cup vacuum zuigt waardoor je niet doorlekt. Was je handen goed met ongeparfumeerde zeep en spoel de cup om onder de kraan, hierdoor gaat het inbrengen makkelijker. Druk de cup plat en vouw deze dubbel, dit heet de U-vouw. Meer over het inbrengen van de cup lees je hier!