draagzak ecolisjes.nl

Beste draagzak

Voor je kindje wil je natuurlijk de beste draagzak. Maar hoe weet je nou of een draagzak echt goed is, en waar moet een goede draagzak eigenlijk allemaal aan voldoen? Je leest het in mijn nieuwe blog

Wat maakt een beste draagzak eigenlijk de beste?

Eigenlijk is er niet echt een beste draagzak, wel zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Een goede draagzak heeft een aantal kenmerken:

  • De drager heeft een zacht rugpand, dus niet verhard zoals een babybjorn
  • Geeft je kindje ondersteuning tot in de knieholtes voor de M houding
  • In de drager kan je kindje alleen naar jou kijken

Dit zijn eigenlijk de hoofdkenmerken waar je op moet letten. Verder kan het fijn zijn om te kijken naar de schouderbanden, als deze namelijk te smal zijn wordt het dragen voor jou niet comfortabel. De reden dat je kindje alleen naar jou moet kunnen kijken heeft eigenlijk twee redenen: ten eerste kan je kindje dan zijn/ haar natuurlijk bolling van de rug aannemen, en daarnaast ontvangt je kindje veel te veel prikkels als het naar voren kan kijken.

Maar welke beste draagzak moet in dan kiezen?

Kort gezegd zijn alle dragers die ergonomisch gevormd zijn prima. En daarin zijn vele soorten en maten te verkrijgen, zo heb je ze met hippe printje, bijvoorbeeld van Lennylamb, gemaakt van draagdoekstof of gewoon simpele dragers van katoen. Het verschilt per draagzak merk soms enorm, dus mijn advies is om vooral dragers te gaan passen zodat je kunt kijken wat je fijn vind zitten.

Als ik een beste draagzak heb gevonden, hoe gaat het dan in gebruik?

Geef jezelf vooral de tijd om te wennen aan de draagzak, oefen een paar keer voordat je er werkelijk mee vertrekt, zo weet je dat alles goed verloopt met vertrouwen in de draagzak. Daarnaast is het verstandig om geregeld het kliksysteem te controleren, kijk of er geen scheurtjes in zitten zodat je de drager veilig kunt gebruiken. De meeste draagzakken mogen worden gewassen op 30 graden in de wasmachine, echter mogen ze NIET in de droger.